Tahtakale Çarşısı İç Avlu Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplama Projesi

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nın yenilenmesi için çalışma başlattı.Tarihi ve kültürel mirasının ayağa kaldırılıp yaşatılması adına birçok ciddi çalışmaya imza atarak, Bursa’nın UNESCO dünya mirası listesine girmesinde önemli bir paya sahip olan Osmangazi Belediyesi, geçmişi Çelebi Mehmet dönemine uzanan tarihi Tahtakale Çarşısı’nı yeniliyor. ‘Tahtakale Çarşısı İç Avlu Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplaması’ projesi kapsamında bölgedeki 54 dükkanın cephesi yenilenecek. Dükkanların yağmur iniş boruları ve olukları, pencere ve kapı doğramaları ile cephe boyaları yenilenecek. Çarşının iç avlusunun bin 500 metrekarelik zemin kaplaması gerçekleştirilecek, 24 pazar tezgahının açılır kapanır tenteleri yapılacak. 300 gün içerisinde bitirilmesi planlanan çalışmalar için yaklaşık 3 milyon 116 bin TL’lik bir bütçe kullanılacak.

PROJE BİLGİLERİ
Proje Alanı                           : 1779 m²