ULUDAĞ MARKA OLACAK TÜRKİYE KAZANACAK

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uludağ’ın kendi özellikleriyle marka olacağını belirterek, beyaz cennetin hak ettiği yere ulaşmasıyla Bursa ve Türkiye’nin kazanacağını söyledi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü ile Osmangazi Belediyesi arasında “Şehircilik Akademisi” kapsamında yürütülen “Bursa’nın Çevreye Duyarlı, Afetlere Karşı Dayanıklı ve Tarihsel Dokusunun Korunması Projesi’nin tanıtımı için Bursa’ya gelen teknik ekip, Uludağ Sarıalan’da incelemelerde bulundu.
Sarıalan’da yapılan çalışmaları yerinde incelemek için gerçekleştirilen geziye Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,  AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez’in yanı sıra iki kurumun teknik elemanları da katıldı. Burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Dündar, “Uludağ’da günlük kullanım alanları için 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarını yaparak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduk. Onlarda 1/5000 ölçekli planları da beraber yapalım dediler. Protokol imzaladık. O planları da önümüzdeki hafta teslim edeceğiz. Bundan sonra o planların uygulanması var. Sarıalan dünya çapında bir günübirlik kullanım alanı haline geliyor. Giriş kapısından itibaren şehir mobilyalarından mimari tasarımlarına kadar yaptığımız çalışmalarla Türkiye’nin markası haline gelecek.  Biz iş üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, laf üretmiyoruz. Bursa’ya hizmet ediyoruz. Uludağ’ı yaptığımız çalışmalarla marka haline getiriyoruz. Uludağ Davos değildir. Uludağ Uludağ’dır.  Yaptığımız çalışmalardan sadece Osmangazi değil, Sadece Bursa değil Türkiye kazanacaktır” diye konuştu.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın da Osmangazi Belediyesi’nin önemli hizmetlere imza attığını söyledi. Çağdaş yönetim anlayışının en güzel örneklerini sunan Osmangazi Belediyesi’nin şehirciliğe yeni bir vizyon kazandırdığını aktaran Prof. Aydın, Osmangazi Belediyesi ile işbirliklerinin her geçen gün artarak süreceğini sözlerine ekledi.