Osmangazi Belediyesi Ramazan Bayramı'na Hazır

Osmangazi Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur içerisinde geçirmesi için çeşitli tedbirler aldı.

Osmangazi Belediyesi, Ramazan Bayramı’nın ilçede sorunsuz geçmesi için gerekli hazırlıklarını tamamladı. Belediye ekipleri, hizmetlerin aksamaması ve vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilmek için bayramda 24 saat nöbetleşe görev yapacak. Zabıta, Park Bahçeler, Temizlik İşleri ile Fen İşleri Müdürlükleri, bayram boyunca hizmetlerini kesintisiz sürdürecek.

Ramazan Ayı süresince fırın, pastane ve tatlı salonlarını denetleyerek uygunsuz olan iş yerleri hakkında uyarı ve işlemler yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırım işgalleri ve seyyar satıcılara yönelik tedbirlerini aldı. Zabıta Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren motorize, mobil, sivil ve resmi ekipler, özellikle Tarihi Çarşı, Hanlar Bölgesi ve çevresinde kayıt dışı satış yapan seyyar satıcılara karşı Ramazan Ayı boyunca almış olduğu tedbirleri bayramda da devam ettirecek. Alınacak tedbirlerle, vatandaşların huzurlu şekilde bayram ziyareti ve alışveriş yapmaları sağlanacak.

Temizlik İşleri Müdürlüğü de çevre temizliğinin sağlanması için bayram süresince çalışmalarını sürdürecek. Temizlik ekipleri, özellikle mezarlık ziyaretleri ve alışveriş merkezlerinde yaşanacak yoğunluğu dikkate alarak, süpürme ve yıkama araçlarıyla birlikte 24 saat görev yapacak.

Fen İşleri Müdürlüğü, bayram süresince olabilecek aksaklıklara karşı Acil Müdahale Ekibini bayram süresince hazır tutacak. Sağlık İşleri Müdürlüğü, bayram boyunca vatandaşa yönelik cenaze hizmetlerini aksatmadan sürdürürken, Veteriner İşleri Müdürlüğü de, bayramda sokak hayvanlarının toplanması ve yaralı hayvanlara acil müdahalede bulunulabilmesi için hizmet verecek. Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde bulunan hayvanların bakımı da sağlık teknikeri ve yardımcı personel gözetiminde yapılacak. Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de ilçe genelinde bulunan parklarda ihtiyaç durumunda görev yapacak. Vatandaşlar, her türlü sorun ve ihtiyaçları için 444 16 01 ve 270 70 88 No'lu Çağrı Merkezi'ni arayabilecekler.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı rahat, temiz ve huzur içerisinde geçirmeleri için gereken tüm tedbirleri aldıklarını belirtti.

Osmangazi Belediyesi