Mevlana Şiir Yarışması Sonuçlanmıştır.

MEVLANA ŞİİR ÖDÜLÜ ERZURUM’A GİTTİ
Osmangazi Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle bu yıl Türkiye genelinde düzenlediği Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Türkiye’nin 65 şehrinden toplam 560 eserin başvurduğu yarışma, Edirne’den Van’a Iğdır’dan Muğla’ya ülkenin dört bir yanından büyük ilgi gördü.
Jüri üyeleri Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alev Sınar Uğurlu, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sadettin Eğri, Yazar Metin Önal Mengüşoğlu ve Cevat Akkanat’tan oluşan jürinin bir araya gelerek gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısı neticesinde 560 eser içinden dereceye giren eserler belirlendi.
Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından katılan öğrencilerin büyük bir sabırsızlıkla beklediği yarışmada Birincilik Ödülü Erzurum Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Alperen Enes Bayer adlı öğrenciye, İkincilik Ödülü Bursa İMKB Gürsu Anadolu Lisesi’nden Abdullah Yardımcı ve Üçüncülük Ödülü Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nden Ebru Tabioğlu’na verildi. Yarışmanın Mansiyon ödülleri ise Birinci Mansiyon İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi’nden Mertcan Nazar, İkinci Mansiyon Ankara Özel Asfa Ferda Fen Lisesi’nden Elif Özdemir ve Üçüncü Mansiyon Ödülü ise Açık Öğretim Lisesi’nden Muhammed Mahsun Gülen’in oldu. Osmangazi Belediyesi Özel Ödülü Bursa Tunçsiper Lisesi’nden Mehtap Özyurt’a ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Özel Ödülü ise Iğdır Mehmet Murat İşler Sosyal Bilimler Lisesi’nden Veysi Toktaş’ın oldu.
Ayrıca yarışmaya katılan eserlerden 56 tanesi kitaba girmeye hak kazandı. Kitabın hazırlıklarının tamamlanmasının ardından ödül töreninde dağıtımı yapılacak. Ödül töreni hakkında bilgilendirme ayrıca yapılacak.

KİTABA GİRECEKLER ÖDÜL ALANLAR