Bina Sorumlusu / Apartman ve Site Yöneticilerinin Dikkatine

Sayın  Bina  Sorumlusu  /  Apartman  ve  Site  Yöneticisi,

04.05.2018 Tarih ve 30411 Sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan ‘Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ gereğince ; Bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için asansörlerinin yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumludur. Yine aynı yönetmelikte, Belediyeler,  sınırları içerisindeki her asansörün yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve  yıllık kontrolün yapılıp  yapılmadığını  denetlemekten sorumlu  kılınmıştır.

Belediyemiz, bu nedenle ilçe sınırımız içinde bulunan yapılardaki asansörlerin kontrolünü, anılan yönetmelik hükümleri çerçevesinde, 2019 – 2020 – 2021 – 2022   yılları  içerisinde gerçekleştirmek üzere akredite A tipi Muayene Kuruluşu olan  RoyalCert  Belgelendirme  ve Gözetim Hizmetleri A.Ş.  ile protokol imzalamıştır. Yapılan protokolde asansör muayene bedeli olarak;  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının belirlediği  2019  yılı Periyodik  Kontrol taban ücreti esas alınmıştır  ve  aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

DURAK SAYISI

30 <

TABAN ÜCRET

( 233 )+KDV

(264 )+KDV

( 310,5)+KDV

( 372,7)+KDV

( 434,7)+KDV

( 496,9)+KDV

( 559 )+KDV

Bünyesinde asansör bulunan bina sorumlularının / apartman ve site yöneticilerinin  2019  yılına ait asansörlerinin kontrolünü , iletişim bilgileri aşağıda belirtilen , RoyalCert  Belgelendirme  ve Gözetim Hizmetleri A.Ş.  başvuruda bulunarak asansörlerin kontrollerini / muayenelerini yaptırmaları, İlgililere ve Kamuoyuna  ilanen duyurulur.

Kontrol çalışmaları sırasında muayene personeline yardımcı olmanızı, kontrol sonrası raporlarınızı alarak, Şayet var ise ; raporda belirtilen eksik ve hataları gidermenizi ve binanızdaki asansörlerin güvenli bir şekilde kullanılmasını  sağlamanızı  bekliyoruz.

Anılan yönetmelik gereği, Asansörlerin  muayene  hizmetinin yerine getirilmesinde göstereceğiniz duyarlılık için şimdiden  teşekkür eder, sağlık ve esenlikler dilerim.

Saygılarımla,

T.C.

Osmangazi  Belediye Başkanı
      Mustafa  DÜNDAR